søndag 28. april 2013

Får lov å fore kongeørn

Da har kommunen ved Teknisk Utvalg sagt ja til at vi fortsatt kan drive med foring av kongeørn slik at fotograferingen kan fortsette. Politikerne vektla nok uttalelsene fra fagfolk istedenfor synsinger fra enkelte som var mot dette prosjektet. Dette var en viktig seier, ikke bare for oss, men også andre som driver med dette rundt om i landet. Kommunen innhentet viktige uttalelser fra fagfolk ifm denne saken, dokumentasjon som vi er veldig glade for at ble innhentet.
Så da er det bare å fortsette med god samvittighet :)

onsdag 10. april 2013

Aktiv dag i kongeørnskjulet.

Hadde en aktiv dag i skjulet tirsdag 8 april sammen med Olav Golberg. Vi dro inn på kvelden og etter noen gode "jægere" i skrotten sovnet vi. Våknet halv seks på morran, hørte orrhanene buldre ikke så langt unna, og det tok ikke lang tid før første kongeørna landet, klokka var vel litt over seks og solen var ikke fremme enda. Vi hadde den nede i litt over en halvtime, ble mest titting denne dagen da ørna var litt lat og ikke så flyvevillig. Vi hadde kongeørner nede 8 ganger og kunne sitte og beskue den i nesten 3 timer.
Når det gjelder om vi får drive på videre med dette så skal det opp til politisk behandling 23 april, så vi venter i spenning.
Ikke så mye å legge ut av bilder, men jeg legger nå ut noen, fleste tatt i sen ettermiddagssol.:
Et kjent fenomen, ser bare i ræva på ørna, ikke første ganga :)

Kjekt med litt annet besøk, mens ørna har forduftet.