onsdag 30. november 2011

Ny dag i ørneskjulet

Jeg dro sammen med Olav Golberg opp i ørneskjulet tirsdag kveld og satt der til onsdag kveld. Det var spådd pent vær og vi regnet med at vi skulle få flott fotolys. Det kom to ørner klokka 0815, den ene satt og spiste i nesten tre timer.  Det var stille mellom 1230 og 1430, ellers hadde vi ørner nede hele dagen. Nå venter vi bare på at snøen kommer. Noen bilder fra dagens fangst.
Foto: Olav Golberg

Foto: Olav Golberg

Foto: Olav Golberg

Foto: Olav Golberg

Foto: Olav Golberg

Foto: Tore Haraldset

Foto: Tore Haraldset

Foto: Tore Haraldset

Foto: Tore Haraldset

Foto: Tore Haraldset

søndag 27. november 2011

Oppe og observerte en tur

Dro opp til utsikten til åteplassen, gjennom kikkerten så jeg tre kongeørner satt og koste seg på åta i et nydelig fotolys, så jeg irriterte meg veldig over at jeg ikke heller satt i bua. Satt i bilen en times tid og kikket på de. Så dro de en etter en for å få "trimmet" litt høyt til værs. Fantastisk å se tre kongeørner ligge å flyte på sine store vingespenn.
Under pila sitter det to kongeørner. Fotobua ses til venstre.
Et knipsebilde da den ene kom rett over hodet mitt


lørdag 19. november 2011

Informason ifm leie av fotoskjul

Ønsker du å leie fotoskjulet kan du gå inn på http://www.nesbyenfoto.no , her ligger det informason om fasiliteter priser og hva som finnes av utstyr i fotoskjulet.

torsdag 17. november 2011

En hilsen fra Trøndelag

Hei
Sitter oppe i Trøndelag, det er grått å trasig vær her, ikke noe særlig til fotovær nei.
Men ser at nede i Hallingdal, Gol og Nes der har de fine forhold, og jeg har ei uke ferie til gode.
55 Mil er da ikke noe, kjøre nedover. Etter ei god natts søvn er det klart for en tur opp til Fotobua til Børge Jensen og Tore Haraldset.
Tok inn kl 22,30 på Hotel fotobua, for her var det kjempebra, alt var lagt godt til rette, teppe på gulvet (av med skoa fikk jeg beskjed om) Børge var streng med sin gamle far.
Fyrte opp i ovnen, varmen kom fort selv om det var 10 minusgrader ute.
Værmeldingen for neste dag var veldig bra.
Etter ei god natts søvn, våknet jeg til raveskrik selv om det  var ganske mørkt ute enda.
Dagslyset kom etter hvert, å for et lys det ble ,utrolig bra.
Men etter kort tid så satt Kongen der,og der satt den i 1,5 time  sammenhengende, så kom Ørn nr to ned, litt kamp blei det, men den måtte pent vente en stund.
Plutselig kommer ørn nr 3 også ned, jeg var jo helt oppi skyene, viste nesten ikke hvor jeg skulle sette fokus, full fart hele tiden.
Jeg hadde ørn sammenhengende nede fra kl 0845 til 1615, da var det godt med ei brødskive. Hadde jo ikke tid til å spise med all den ørna rundt fotobua.
Så til Tore og Børge må jeg bare si TUSEN TAKK for et utrolig flott døgn, fantstiske forhold for foto.

Hilsen
Karl Inge Jensen







Film og foto: Karl Inge Jensen

lørdag 12. november 2011

I dag ble det bare filming.

Satt sammen med Børge Jensen i dag. Kongeørna kom med en gang på morran, men det gjorde også noen jegere, sa da dro ørna igjen. Var innom et par turer midt på dagen, men var veldig var iom at det var folk i området. På ettermiddagen fra kl 1430 hadde vi to kongeørner nede samtidig, og de var frem og tilbake flere ganger.

mandag 7. november 2011

Hvis du ønsker å se film når kongeørna blir plaget av skjæra og kongeørna som sitter og spiser blir jaget fra plassen av en annen kongeørn kan du gå inn på linken under. Verdt og se:)

Kongeørner og kjemping med skjære

fredag 4. november 2011

Ny dag i ørneskjulet, ørna snapper skjæra

Det var en spennendes dag i skjulet sammen med fotokollega Olav Golberg.. Kongeørnene kom ikke før klokka tre denne dagen. De kom ikke flyvende, men ruslende opp fra en skråning. Først den ene, mens den satt og spiste kom den andre fra samme sted, først så vi bare hodet på den før den kom vaglende inn på åta og jagde vekk den som allerede satt der.
Vi har et par skjærer som hele tiden plager ørnene når de sitter og spiser, dette er skikkelig underholdning. I dag fikk den ene ørna snappet tak i halen på den ene skjæra, men den fikk revet seg løs (se bilde). Noen bilder fra dagens fangst:

Ørna irriterer seg over skjæra

Her prøver ørna å dra med seg åta

Voldsomme krefter i sving for å få med seg reven.

Den må til slutt gi opp


Her har ørna fått tak i haletippen til skjæra, men den kommer seg unna

Innpåslitne skjære og ravn